نقش مکمل های ورزشی در بدن

نقش مکمل های ورزشی در بدن

مکمل های ورزشی چیستند؟

در تعریف کلی می توان گفت مکمل های ورزشی، محصولاتی برای بالا بردن توانایی بدن در ساختن عضله و ماهیچه برای ورزشکاران هستند. ورزشکاران برای افزایش و یا کاهش وزن، عضله سازی و همچنین تامین برخی موارد مورد نیاز بدن از این مکمل ها استفاده می کنند. بسیاری از مکمل های ورزشی شامل موادی مانند پروتئین ها، گلوتامین، انواع ویتامین ها، اسیدهای آمینه، مکمل های لاغری و چربی سوز و یا غذاهای جایگزین و … بوده که به صورت ترکیبی و یا جداگانه در بازار موجود هستند.

نقش مکمل های ورزشی در بدن

نقش مکمل های ورزشی در بدن

مکمل ها با توجه به مواد تشکیل دهنده درون خود، گروه بندی می شوند. ورزشکاران می توانند با توجه به نیاز خود، سن،جنسیت و یا داشتن بیماری خاص یا نوع ورزشی که انجام می دهند، مکمل مورد نظر خود را تهیه کنند. گروه های مکمل های ورزشی شامل:

  1. در گروه اول مکمل هایی قرار دارند که در جهت عضله سازی و یا افزایش حجم ماهیچه ها و همچنین بازسازی و ترمیم آنها استفاده می شوند که می توان به کرومیوم پیکولینات، پروتئین ها و اسیدهای آمینه اشاره کرد.
  2. گروه دوم مکمل هایی هستند که در جهت تقویت بدن و بالا بردن سلامت و سیستم ایمنی بدن از آنها استفاده می شود. که می توان به فولیک اسید، ویتامین ها خصوصا ویتامین ب۳ اشاره کرد.
  3. گروه سوم مکمل هایی هستند که در جهت بالا بردن متابولیسم و افزایش سوخت و ساز و یا چربی سوزی و همچنین بالا بردن سطح انرژی در بدن مورد استفاده قرار می گیرند. که می توان به کافئین، کراتین و ال کارنتین و … اشاره کرد.

مزیت مصرف مکمل های ورزشی برای ورزشکاران

مکمل های ورزشی دارای مزیت های بسیاری برای ورزشکاران هستند. ورزشکاران می بایست بعضی از مواد غذایی را به طور روزانه، در رژیم غذایی خود جای دهند. که در این صورت باید هزینه بسیاری پرداخت کنند. مثلا هر ورزشکار حرفه ای، نیاز دارد تا روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم پروتئین مصرف کند. استفاده از مکمل های ورزشی برای ورزشکاران بخش بسیاری از میزان پروتئین روزانه آنها را تامین می کند. در نتیجه استفاده از مکمل ها برای هر ورزشکار باعث صرفه جویی در هزینه می گردد. دیگر مزیت این مکمل ها صرفه جویی در زمان است. زیرا نیاز به صرف وقت زیاد برای تهیه و پخت غذا نمی باشد.

نقش مکمل های ورزشی در بدن

نقش مکمل های ورزشی در بدن

دسته بندی مکمل های ورزشی بر اساس مواد تشکیل دهنده و کارایی

این دسته بندی براساس ماده تشکیل دهنده مکمل ها و تاثیر آنها بر بدن صورت گرفته است. به همین جهت به ورزشکاران مبتدی در انتخاب مکمل مناسب خود کمک کند.

مکمل های دارای آمینواسید

پروتئین ها

ماهیچه ها و عضلات بدن همگی از آمینواسیدها تشکیل شده اند. در نتیجه بدن برای عضله سازی به آمینواسیدها نیاز دارد. ساختمان پروتئین ها از آمینواسیدها تشکیل شده است و یک منبع عالی برای تامین آن محسوب می شود. همان طور که قبلا گفته شد همه افراد خصوصا ورزشکاران با توجه به مقدار وزن خود روزانه بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ گرم پروتئین نیاز دارند. که می توانند با مصرف مکمل های پروتئینی بخشی از مقدار مورد نیاز بدن را تامین کنند. پروتئین ها شامل چند نوع می باشند:

یکی از  بهترین پروتئین ها، پروتئین وی یا مایه پنیر است. چرا که برای هضم به زمانی در حدود ۳۰ دقیقه نیاز دارد. و از سریع هضم ترین پروتئین ها است.

پروتئین بعدی کازئین است این ماده پروتئین شیر بوده و برای هضم به زمانی در حدود ۲ تا ۵ ساعت نیاز دارد. بهترین زمان برای مصرف این پروتئین قبل از خواب بوده تا نیاز بدن در شب را فراهم کند.

از دیگر پروتئین ها می توان به پروتئین تخم مرغ، که زمانی در حدود ۱ تا ۳ ساعت برای هضم نیاز دارد، اشاره کرد. پروتئین سویا نیز یکی از پروتئین ها است که برای گیاه خواران بسیار مناسب است.

مطالب مرتبط:

https://www.verywellfit.com/fitness-sports-nutrition-4157142

https://www.physio-pedia.com/Sports_Nutrition

چرا نیاز به مصرف مکمل های غذایی داریم
نقش ویتامین B12 در بدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
جهت
بستن

سبد خرید

دسته بندی ها

Call Now Button
× ارسال پیام به واتساپ