ال کارنیتین

آشنایی با نقش ال کارنیتین در بدن

آشنایی با نقش ال کارنیتین در بدن

ال کارنیتین چیست؟

ال کارنیتین یا کارنیتین (Carnitine) در بدن از ترکیب دو آمینو اسید لیزین و متیونین تشکیل می گردد. این ماده برای سوزاندن چربی ها و تبدیل آن ها به انرژی در بدن استفاده می شود. به طور کلی در بدن کبد مسئول ساخت کارنیتین است اما فرآورده های حیوانی از منابع آن هستند. ال کارنیتین برای بدن بسیار مفید بوده و در بهبود و سلامت بسیاری از بیماری ها نقش دارد. این ماده به دلیل سوزاندن چربی ها و تبدیل آن ها به انرژی، از بهترین مکمل های ورزشی به حساب می آید. همچنین در بهبود کارکرد و سلامت مغز، قلب و دیابت بسیار موثر است.

یکی از عمده ترین استفاده از ال کارنیتین، در بین ورزشکاران است. ورزشکاران برای بالا بردن سوخت و ساز و متابولیسم بدن خود از مکمل های کارنیتین استفاد می کنند. همان طور که قبلا گفته شد کارنیتین ها  با سوزاندن چربی ها انرژی سلول ها را تامین می کنند. در نتیجه به چربی سوزی و کاهش وزن بسیار کمک می کنند. همچنین ال کارنیتین باعث بالا رفتن قدرت بدنی، افزایش گلبول های قرمز در خون، کاهش درد ماهیچه ها و عضلات بعد از تمرینات ورزشی و تامین اکسیژن عضلات می گردد.

"<yoastmark

تاثیر ال کارنیتین بر سلامت بدن

کارنیتین در سلامت و عملکرد ارگان هایی مانند قلب، مغز بسیار موثر بود و تاثیرات مثبتی در روند بیماری های مرتبط با آن ها داشته است.

قلب

مطالعات بسیاری درباره نقش کارنیتین در سلامت بدن خصوصا قلب صورت گرفته است. نتیجه های این مطالعات، کاهش فشار خون و عملکرد های ناشی از آن بر قلب را نشان داده است. بر طبق این تحقیقات اگر افراد روزانه ۲ گرم کارنیتین مصرف کنند، باعث پایین آمدن فشار سیستولیک خون در آن ها می گردد. همچنین در بهبود عملکرد قلب در بیماران دارای نارسایی قلبی نیز بسیار موثر است.

مغز

مطالعات و تحقیقات گسترده ای از تاثیر ال کارنیتین بر مغز صورت گرفته است. برخی تحقیقات که بر روی حیوانات انجام شده است، نشان از کنترل کاهش قدرت و توانایی مغز در نتیجه بالا رفتن سن و معکوس کردن این فرآیند داشته است. در تحقیقاتی که بر روی انسان ها صورت گرفته شد، مصرف روزانه کارنیتین موجب کاهش و کنترل آلزایمر و علائم آن و دیگر مشکلات و بیماری های مرتبط با مغز شده است. همچنین مصرف روزانه ۲ گرم در طی مدت مشخص می تواند از مغز در برابر آسیب سلولی محافظت کند.

دیابت

طی مطالعات انجام شده بر بیماران دیابتی، محققان دریافتند که این نوع مکمل در کاهش علائم و عوامل خطرزا در دیابت نوع ۲ بسیار موثر عمل می کند. در این مطالعه کارنیتین باعث عملکرد بهتر قند خون در برابر مصرف کربوهیدرات ها شده است. این ماده به بالا رفتن سطح آنزیمی به نام AMPK در بدن کمک می کند. که باعث بهبود و افزایش توانایی بدن در تجزیه کربوهیدرات ها می شود. که در نتیجه آن بدن می تواند با دیابت مقابله کند.

"<yoastmark

مصرف مکمل ال کارنیتین برای چه افرادی لازم است؟

مقدار مصرف کارنیتین با توجه به مقدار دریافتی آن از رژیم غذایی تعیین می گردد. افراد گیاه خوار به دلیل آن که از محصولات و فرآورده های حیوانی استفاده نمی کنند، مقدار بسیار کمی از این ماده را در بدن خود دارند. به همین جهت نیاز به مصرف نیاز به مصرف مکمل های ال کارنیتین دارند. افراد سالمند نیز برای بالا بردن توانایی بدنی و کاهش ضعف و خستگی باید روزانه ۲ گرم از این ماده را مصرف کنند. اشخاص مبتلا به بیماری های کلیوی و یا سیروز کبدی به دلیل کمبود این ماده در بدن باید از این نوع مکمل استفاده کنند.

دوز مناسب ال کارنیتین

ال کارنیتین دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها برای سلامت بدن لازم هستند و مقدار مصرف هر کدام متفاوت است. به طور کلی دوز مناسب مصرف روزانه کارنیتین ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی گرم است. و برای هر کدام از کارنیتین ها دوز مصرفی متغیر است. دوز مناسب مصرف روزانه پروپیونیل ال کارنیتین با توجه به نیاز و بیماری شخص مصرف کننده از ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم متغیر است. دوز مصرف روزانه استیل ال کارنیتین نیز از ۶۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی گرم متغیر است. دوز مناسب مصرف روزانه ال کارنیتین ال تارتارات برای ورزشکاران از ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلی گرم متغیر است.

آشنایی با مکمل های گیاهی و طریقه مصرف آنها
همه چیز درباره فولیک اسید و خواص آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
جهت
بستن

سبد خرید

دسته بندی ها

Call Now Button
× ارسال پیام به واتساپ