آشنایی با بیماری واریس
یکی از شایع ترین بیماری ها در زمینه ی پا، بیماری واریس می باشد. واریس به رگ های پشت پا گفته می شود که متورم هستند و ظاهر بدی برای پا به وجود آورده اند. این رگ ها می تواند پشت زانو، ساق و یا مچ پا دیده شوند. افراد زیادی ممکن است با این مشکل روبرو شوند. درمان بیماری واریس بسیار راحت است اگر در زمان های اولیه متوجه این مشکل شوید می توانید آن را با راحت ترین راه ها درمان کنید.
دلایل ایجاد بیماری واریس
افراد ممکن است بنا بر دلایل مختلف دچار این بیماری شوند. طبق تحقیقات انجام شده در بین افراد، خانم ها بیشتر دچار این بیماری می شوند. از مهم ترین دلایل ایجاد بیماری واریس می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ارث
یکی از مهم ترین دلایل برای ایجاد بیماری واریس، داشتن زمینه ی ارثی در بین افراد می باشد. افرادی که در خانواده ی خود این بیماری را داشته اند، ممکن است با این بیماری مواجه شوند.
اضافه وزن
داشتن اضافه وزن و چاقی بیش از حد از دیگر دلایل به وجود آمدن بیماری واریس باشد. زیرا داشتن وزن بالا به رگ ها فشار وارد می کند و باعث متورم شدن آن ها می شود و در نتیجه واریس به وجود می آید.
ایستادن بیش از حد
یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن این بیماری، ایستادن بیش از حد می باشد. افرادی که مجبورند در طول روز زمان های زیادی را ایستاده کار کنند، احتمال زیادی دارد که با بیماری واریس مواجه شوند زیرا ایستادن بیش از حد باعث می شود که دریچه های رگ نتوانند وظیفه ی خود را به خوبی انجام دهند.
خانم های باردار
بیشتر خانم ها در دوران بارداری خود این رگ های متورم را روی پاهای خود مشاهده می کنند زیرا در این دوران حجم خون زیاد می شود فشار زیادی به رگ ها وارد می شود و آن ها متورم می شوند.
علاوه بر دلایلی که در بالا به آن اشاره شد، یبوست، سرفه مزمن، احتباس ادرار و … نیز می تواند باعث به وجود آمدن بیماری واریس شود زیرا در تمام این موارد به پا و رگ های آن فشار زیادی وارد می شود.
روش های درمانی بیماری واریس
روش های درمانی مختلفی برای بیماری واریس وجود دارد که هر کدام از آن ها می تواند به نوبه ی خود اثرات مثبتی روی توقف و کنترل بیماری بگذارد. از مهم ترین این روش های درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
بالا نگه داشتن پا
یکی از ابتدایی ترین کار ها برای درمان بیماری واریس، بالا نگه داشتن پا ها می باشد. این کار باعث می شود که جریان خون بهتر صورت بگیرد زیرا پا در بالاتر از قلب قرار گرفته است. برای تاثیر گذاری این کار باید روزانه حدود یک ساعت این کار را انجام دهید.
فعالیت فیزیکی
داشتن فعالیت فیزیکی می تواند به میزان چشمگیری در درمان این بیماری موثر باشد. زیرا بی تحرکی یکی از دلایل به وجود آمدن این مشکل می باشد. فعالیت فیزیکی باعث می شود که خون راحت تر و بهتر در جریان باشند و وظیفه ی خود را به صورت بهتری انجام دهند. داشتن فعالیت فیزیکی به صورت منظم و روزانه می تواند به درمان بیماری واریس کمک کند.
جوراب های واریس
یکی از تجهیزات درمانی برای بیماری واریس، جوراب های واریس نام دارند. استفاده از این جوراب ها می تواند به شما در درمان بیماری واریس کمک کند. برای استفاده از جوراب واریس، باید آن را در ابتدای روز به پا کنید و در زمان حرکت و راه رفتن آن را به همراه داشته باشید. برخی از افراد ممکن است در زمان استفاده از آن ها احساس درد کنند، اگر این گونه بود باید آن را کنار بگذارید و با پزشک مشورت کنید.
لیزر
یکی از جدیدترین و موثر ترین روش های درمانی برای این بیماری، استفاده از لیزر می باشد. با استفاده از لیزر می توان این مشکل را به صورت کامل حل کرد و از شر آن خلاص شد. این روش درمانی به صورت سرپایی صورت می گیرد و در آن پزشک تنها به ۳۰ الی ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا درمان را به صورت کامل و رضایت بخش انجام دهد. این روش طرفداران بسیار زیادی را به خود جذب کرده است.