دوران بارداری

در مورد دوران بارداری چه می دانید؟

آشنایی با رشد جنین در دوران بارداری

یکی از مهم ترین و پر زحمت ترین تصمیمات در زندگی بعد از تصمیم به ازدواج آگاهانه، بارداری است. شما انسانی را به این دنیا دعوت می کنید که می توانید، شرایط مناسب روانی و مادی را برای او فراهم بیاورید، یا اینکه با عدم آگاهی بدون در نظر گرفتن مراحل و شرایط رشد جسمانی و روانی او، شرایط نامناسب برای او ایجاد کنید. دوران بارداری یکی از مهم ترین زمانها برای رشد جنین است که باید به رشد جسمی او و در کنار آن به رشد روانی اش دقت شود. در این مقاله مراحل رشد جنین در ماه های دوران بارداری را بررسی می کنیم.

دوران بارداری

دوران بارداری

قبل از دوران بارداری

قبل از اینکه برای باردار شدن تصمیم بگیرید بهتر است نزد پزشک زنان رفته، خود و همسرتان را از لحاظ بدنی و توان بارداری مورد بررسی قرار دهید. با انجام آزمایشات ساده می توان، مراقبت هایی انجام داد که از لحاظ اسپرم و تخمک به نطفه ای قوی تر برای بارداری رسید. هر چه بدن پدر و مادر در دوران بارداری و اقدام به آن قوی تر باشد، جنین سالم تر خواهد بود.

مراقبت های لازم در دوران بارداری از جنین

مراقبت از تغذیه، یکی از جنبه های رشد جنین است که باید پدر و مادر به آن دقت کنند و در مراحل رشد مواد غذایی لازم را مصرف نمایند، و تست های لازم را انجام دهند. مورد دیگر رشد روانی و آرامش اعصاب و روان کودک است. داشتن استرس یا اضطراب برای جنین بسیار خطرناک است. بهتر است آرامش خود را در این دوران حفظ کنید و اگر مشکلی بین شما و همسرتان است آن را حل کرده و برطرف شدن آن را بر عهده تولد نوزادتان نگذارید. زیرا بارداری در حل مشکلات زناشویی تاثیر نداشته و تنها آن را سرکوب می کند. آنچه در شما می گذرد بر روان و سیستم عصبی نوزادتان و خلق و خوی او در دوران بارداری تاثیر می گذارد.

دوران بارداری

دوران بارداری

رشد کودک در ماه های دوران بارداری

به طور کلی نه ماهه ی بارداری را به سه دوره سه ماهه تقسیم می کنند که در هر یک از این سه ماه، جنین از جنبه های مختلف رشد کرده و شکل می گیرد.

زمانی که یک خانم باردار متوجه تست مثبت بارداری خود می شود، یعنی از شکل گرفتن جنین اش حدود سه تا چهار هفته می گذرد. سریعا باید پزشک خود را مطلع کرده و مکمل های ضروری دارویی و غذایی را مورد مصرف قرار دهد. در این سه ماهه باید از کارهای سنگین اجتناب کنید تا جنین در رحم تثبیت شده و سقط نگردد. مکمل فولیک اسید را برای تقویت سیستم عصبی و مغز نوزاد و رشد صحیح مهره های فقرات آن به صورت روزانه در دوران بارداری مصرف کنید. مصرف مولتی ویتامین در کنار سایر مواد غذایی هم لازم است. به مصرف لبنیات و میوه و سبزیجات و مواد مقوی اهمیت بدهید.

رشد کودک در سه ماهه دوم دوران بارداری

 

در این دوره شما دچار تغییرات واضح جسمی و شکمی می شوید. حالت تهوع شما بهبود می یابد. جنین در سه ماهه دوم، حرکاتی از خود بروز می دهد که شما می توانید به صورت لرزش یا حرکت ماهی در دل خود آن را حس کنید. از جمله مراقبت هایی که باید در این دوره از بارداری خود انجام دهید، نحوه صحیح خوابیدن و بلند شدن است. به دلیل افت فشار خون در این دوره، بهتر است به آرامی بلند شوید تا دچار سرگیجه نشوید.

و دقت کنید که به پهلوی چپ بخوابید تا به سیاهرگی که مسئول بازگرداندن خون به قلب است فشار نیاورده و خون رسانی به جنین تان را دچار مشکل نکنید. این عمل احتمال خفگی جنین را افزایش می دهد.

در این دوره می توانید با انجام سونوگرافی متوجه جنسیت فرزند خود شوید.

 

دوران بارداری

دوران بارداری

رشد کودک در سه ماهه سوم دوران بارداری

 

در این ماه های پایانی باید شروع به خرید تجهیزات مادر و کودک نمایید. تجهیزات پزشکی کودکان شامل شیشه شیر، پوشک، شیر خشک و سیسمونی و آماده سازی اتاق نوزاد است. و تجهیزات پزشکی مادران شامل، کرم شقاق سینه، سوتین های بارداری، شکم بند بارداری در صورت سنگین شدن شکم تان و غیره می باشد.

اما تغییرات نهایی جنین در این سه ماه باید به صورت مرتب توسط پزشک تان بررسی شود. انواع تست های ادرار و خون از شما گرفته می شود، از لحاظ ضربان قلب جنین تان مورد بررسی قرار می گیرد.

جنین از لحاظ چرخش در رحم مورد بررسی قرار گرفته و وضعیت سر آن با معاینه و سونوگرافی مشخص می شود. در این دوران بارداری باید بر اوضاع عصبی خود کنترل داشته و مراقب فشار خون و قند خون خود باشید و مرتب آن را بررسی کنید. بسیار استراحت کنید و وسایل زایمان تان را در یک کیف آماده در کنار خود نگه دارید.  و از مسافرت بپرهیزید.

آشنایی با تجهیزات قند و فشار خون
معرفی ابزار و تجهیزات سلامت محیط و بدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
جهت
بستن

سبد خرید

دسته بندی ها

Call Now Button
× ارسال پیام به واتساپ